Op weg naar een vaste benoeming

Het is nu maart. Binnenkort komt de teamleider op les bezoek en zal zijn oordeel vellen over mijn kunde. Ben ik goed genoeg? Ik doe zo stinkend mijn best. Wil zo graag. Aan het einde van de week ben ik helemaal kapot en blij dat het weekend is. Maar ik vind het zo leuk! Hoop zo, dat ik mag blijven op deze school.

In mijn eerste jaar had ik een betaalde LIO stage. Ik voelde me zeer verantwoordelijk voor het werk, dat ik deed. Na dat jaar waren er op die school helaas geen uren. De school ging fuseren en alle tijdelijke aanstellingen werden beëindigd. De directeur vertelde, dat hij niet anders kon en me een goede leraar vond. Dat gaf me moed.

Ik solliciteerde en vond een baan op de junior locatie van een grote scholengemeenschap. Het werd een lastig jaar. Voelde me verloren, moest veel alleen uitzoeken en kreeg weinig steun van mijn sectie. Het was ieder voor zich. Dat kende ik niet. Op de opleiding lag de nadruk op samenwerken. In deze sectie was daarvan geen sprake. Ik deed in mijn eentje alle 3e klassen. Het was loodzwaar, al die wilde 3 Havo groepen… Ik heb toen zelf besloten, niet te willen blijven. Heb de directrice verteld waarom. Daar was moed voor nodig. Immers, ik wilde mijn eigen glazen niet ingooien. Toch heb ik gezegd, dat ik me alleen voelde en absoluut niet geholpen ben door mijn sectie. Zij begreep me, maar vond het ook heel jammer dat ik niet wilde blijven. Ik had potentie, zei ze.

Nu op mijn derde school gaat het goed en voel ik me prettig. Leuke sectie, leuke lessen… Er is alleen één maar… op deze school krijgt iedere nieuwe docent een verlengd tijdelijk contract, net zo lang als het maar kan…. Deze school zit in een financiële dip en ligt in een krimp regio. Het leerlingen aantal zal de komende vijf jaren zeer fors dalen. En ik ben op zoek naar houvast, wil me settelen, zonder die onzekerheid van een tijdelijke aanstelling leven. Ik wil een vaste benoeming. Hoe moet dat nou? Moet ik dan weer solliciteren? Opnieuw verhuizen? Dat wil ik niet. Deze school past bij mij en ik bij de school.

Ik heb besloten me erbij neer te leggen en tevreden te zijn met het aanbod van een verlengd tijdelijk contract. Er spreekt immers waardering voor mij uit als persoon! Ik ben goed genoeg om te mogen blijven en dat is ook heel fijn. Ik stoor me niet meer aan zaken, die ik niet kan beïnvloeden. Dat geeft me moed – en samen met collega’s die in hetzelfde schuitje zitten zullen we wel zien, wat de toekomst brengt. Ondanks alles heb ik er vertrouwen in!

Heb jij tips of adviezen, hoe je omgaat met je tijdelijke benoeming? Wellicht hebben anderen aan jouw reactie of bijdrage ook iets. Ik daag je uit!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s