Pro-U nascholingsaanbod

Afgelopen januari (2018) is Pro-U officieel gelanceerd tijdens lerarenconferentie Twents Meesterschap. Pro-U biedt een nascholingsaanbod voor docenten uit het primair en voorgezet onderwijs, op het gebied van docentprofessionalisering en onderwijsontwikkeling. Pro-U is een samenwerking van Pre-U (Pre-University programma) en de vakgroep ELAN (docentprofessionalisering, inclusief UT-lerarenopleidingen) van de Universiteit Twente. Hiermee wordt bijgedragen aan het kwalitatief verbeteren van onderwijs voor leerlingen. Pro-U ziet het als haar maatschappelijk functie om een gevarieerd nascholingsaanbod te bieden.

Alle Pro-U activiteiten komen voort uit een duidelijke praktijkbehoefte en zijn gebaseerd op wetenschappelijke onderzoek. Activiteiten hebben tot doel om docenten te inspireren, verdiepen of adviseren. Dit wordt gedaan middel zes type programma’s, welke voortkomen uit drie belangrijke thema’s, namelijk (1) vakspecifiek, (2) didactiek en (3) onderwijsontwikkeling. Meer informatie en het complete aanbod voor schooljaar 2018-2019 is te vinden op onze website en in de jaarkalender.

Het nascholingsaanbod vanuit BSL, met onder andere de ICALT training, wordt via Pro-U aangeboden. Ook diverse workshops uit het AOS-ON scholingsaanbod zijn hierin opgegaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s