Intervisie schoolopleiders & coaches BSL-Oost 5 februari 2018

Op maandag 5 februari 2018 organiseren we vanuit BSL-Oost een intervisiebijeenkomst voor schoolopleiders en coaches. Het doel van de middag is om ervaringen met het begeleiden van starters uit te wisselen. Deelname is gratis.

 

Locatie:

Het Noordik

Noordikslaan 68

7602 CG Almelo

 

Inschrijven

Via de volgende link kunt u zich inschrijven: https://goo.gl/forms/N1mXYFV6sgrzwXKF2

 

Programma:

14.15 uur: Inloop

14.30 uur: Kwaliteitenspel (ronde 1)

15.30 uur: Pauze

15.45 uur: Rood-groen intervisie (ronde 2)

16.45 uur: Terugblik

17.00 uur: Afsluiting en korte borrel

17.30 uur: Uit eten in pizzeria (optioneel, op eigen kosten)

 

 

Ronde 1 – Kwaliteitenspel

In de eerste ronde gaan we in groepjes van maximaal 5 personen het kwaliteitenspel spelen. Hierbij wordt op een speelse manier besproken en vastgesteld welke eigenschappen een goede schoolopleider heeft. Ook je eigen kwaliteiten en die van de ander komen hierbij aan bod. https://www.kwaliteitenspel.nl/nl/kaartspellen/nederlandstalig/kwaliteitenspel

 

 

Ronde 2 – rood-groen intervisie

Tijdens de tweede ronde gaan we een casus uitwerken. Iedereen kan een situatie uit zijn/haar praktijk naar voren brengen, waar hij/zij graag feedback van collega’s op wil. Gezamenlijk kiezen we één casus uit. Deze situatie wordt door de eigenaar gepresenteerd aan de groep, de zaal stel vragen om de casus helder te krijgen. Hierna bedenkt iedereen een oplossing en schrijft dit op een memoblaadje. De eigenaar van de casus loopt hierna alle oplossingen langs en stickert ze groen of rood: oplossingen die voor hem/haar wel werken of juist niet. Daarna bespreken we gezamenlijk 5 werkbare en 5 minder werkbare oplossingen.

 

 

Terugblik

Gedurende het laatste kwartier bespreken we jullie reacties op de middag en blikken we vooruit: wat voor vervolg willen jullie?