Lesson study

Binnen het project kunt u er als school voor kiezen om te experimenteren met lesson study. Bij lesson study ontwerpt een team van ervaren én startende docenten gezamenlijk een les. Deze les wordt door één van de docenten gegeven terwijl de anderen de leerlingen observeren. De observaties worden gebruikt om de les bij te stellen. Daarna wordt de les – en daarmee de ideeën over het leren van de leerlingen – opnieuw in de lespraktijk getoetst door een andere collega. Lesson study is een uitermate geschikt middel voor onderzoek naar en reflectie op de lespraktijk.

U kunt ervoor kiezen om een lesson study team bij u op school in te richten, onder begeleiding vanuit de Universiteit Twente en/of Windesheim. Een team bestaat uit minimaal 1 beginnende docent, 1 ervaren docent en 1 procesbegeleider. Een lesson study team kan, in overleg met de begeleiders vanuit de Universiteit Twente en/of Windesheim, op elk gewenst moment beginnen. De tijdsinvestering per deelnemer (docent, procesbegeleider) bedraagt 20 uur.

Neem voor meer informatie contact op met projectleider dr. Ingrid Breymann van de Universiteit Twente. E-mail: l.e.i.breymann[at]utwente.nl, tel: 053 – 489 6267.