Collegiale visitatie en brochure voor startende leraren

Collegiale visitatie
Tijdens de laatste twee projectjaren van project BSL hebben we audits op scholen uitgevoerd, om de begeleiding van startende docenten te evalueren en aanbevelingen te geven. Wil je hier als school een vervolg aan geven door zelf visitaties te houden op je eigen of een andere school?
Vanuit BSL regio Oost is hiervoor een handreiking ontwikkeld met een gespreksleidraad en bronnen voor een collegiale visitatie. Deze is hier te downloaden.

Brochure voor startende leraren
De brochure ‘Een goede start’ is ontwikkeld voor startende leraren die net klaar zijn met hun opleiding. In de brochure wordt beschreven wat er in de cao is vastgelegd, wat een begeleidingstraject is en wat de verschillende mogelijkheden zijn op het gebied van ontwikkeling en begeleiding. We hopen dat startende leraren hiermee goed beslagen ten ijs komen op hun nieuwe school.

‘Een goede start’ zal aan alle alumni van de lerarenopleidingen van de Universiteit Twente en Windesheim worden uitgereikt. Ook is de brochure hier te downloaden.

Heb je belangstelling voor de brochure en wil je graag gedrukte exemplaren voor starters op je school? Op het secretariaat van ELAN zijn deze beschikbaar (zolang de voorraad strekt). Stuur een mail naar Irene Wilmink via i.wilmink@utwente.nl en geef aan hoeveel exemplaren je wilt en naar welk adres deze kunnen worden gestuurd.

Meer informatie over de begeleiding van startende leraren vind je op www.utwente.nl/startende-leraren.

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s